דיור מוגן לתשושי נפש
דיור מוגן לתשושי נפש מציע מגורים איכותיים עם טיפול ופיקוח רפואי צמוד לאנשים סיעודיים ותשושי נפש. המוסד בנוי ומתוכנן לפעילותו וניתן למצוא בו את כל התשתית הדרושה לכל מטלה הכרוכה בסיוע למוגבלים. הוא מספק מסגרת תומכת ובטיחותית התורמת לתחושת הביטחון של כל דייר. בתמורה, משלם כל שוהה סכום כסף חודשי הנקבע על פי קריטריונים שונים. ניתן לקבל מידע בנושא בחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" המקצועית.
דיור מוגן לתשושי נפש – איך הוא מתנהל?
דיור מוגן לתשושי נפש מתוכנן היטב וכולל חדר לינה לכל דייר במשותף עם חבר נוסף. בנוסף, אזורים ציבוריים, חדרי טיפול, מרפסות, חצרות וגינות ועוד. התשתית שלו כוללת ציוד המותאם לטיפול בנכים ומוגבלים ובין היתר מכשירי הולכה, העמדה והנפה, אמבטיות מיוחדות לרחצה ואביזרים נוספים שחלקם מתכלים. הצוות הרפואי כולל רופאים גריאטריים, אחיות מעשיות, תזונאיות, מרפאות בעיסוק, פיזיותרפיסטים ואנשי טיפול נוספים. כל אחד מטפל בדיירים בהתאם למומחיותו. תשוש נפש סובל מבעיות שונות בגלל מחלות הגורמות לניוון רקמות במוח, ומשום כך, אינו יכול לדאוג לעצמו. המטפלים מסייעים לו לקום ולשכב, לאכול, להתלבש, להתרחץ ומניידים אותו ממקום למקום. בין לבין וכאשר עולה הצורך, רוחצים ומנקים אותו לאחר עשיית צרכים ועוד.
מסגרת תומכת בדיור מוגן
סדר היום כולל ארוחות, פעילויות חברתיות, חוגים ומשחקים וכולם מותאמים למצבם וליכולותיהם של המטופלים. כל אלו מוסיפים זמן איכות, מפיגים את הבדידות ומחזקים את הגוף והנפש. בני המשפחה זוכים לשקט נפשי ויכולים להגיע לביקורים בכל עת שהם מוצאים לנכון ועל פי מדיניות המקום. הנהלת המקום קשובה לצרכי הדיירים ולבקשות בני משפחותיהם ומנסה למצוא פתרונות לבעיות ובקשות שהוצגו בפניה. הרצון הוא לקיים עבור השוהים שגרת חיים בטוחה ונוחה.
ייעוץ ומידע בבחירת דיור מוגן לקשיש
מומלץ לקבל מידע עדכני וייעוץ פרטני מחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" שמנהליה מתמחים בתחום. הם יספקו המלצות למוסדות דיור מוגן לתשושי נפש מתאימים, יספקו מידע על הסיוע הכספי שניתן לקבל ממשרד הבריאות או לשכות הרווחה, יתנו טיפים על הדרך בה יש להתכונן לקראת המעבר ועוד. כל עצה טובה תועיל בתקופה רגישה כזאת.