קוד משרד הבריאות הוא מסמך מטעמו המאשר מתן סיוע במימון האשפוז הסיעודי של החולה הסיעודי או תשוש
הנפש. בעיקרון, רשאי הקשיש הסיעודי לקבל תמיכת משרד הבריאות לאשפוז מתוקף חוק בריאות ממלכתי. אשפוז סיעודי אינו נכלל בסל הבריאות וההחלטה על השתתפות המדינה תלויה ביכולתם הכלכלית של הקשיש הסיעודי/תשוש הנפש ושל בני משפחתו. קיימים קריטריונים שונים לזכאות במימון. ניתן לקבל מידע וייעוץ על הנושא מחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" שמנהליה מתמחים בנושא הנ"ל ובעולם הסיעוד.
קוד משרד הבריאות מתייחס, בראש וראשונה, להגדרת חולה סיעודי או תשוש נפש ואלו הקריטריונים להגדרה: אדם אשר עקב מצבו הבריאותי לא יכול לבצע או שנזקק לעזרה לצורך תפקוד שגרתי בסיסי ואשר לא יכול לבצע 6 פעילויות שגרתיות יום יומיות ובין היתר: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ניידות. מי שאינו יכול לבצע בעצמו לפחות 50% מהפעולה נחשב כמי שאינו יכול לבצע את כל הפעולה עצמה. תשוש נפש הוא אדם הסובל מאלצהיימר או דמנציה. דמנציה נגרמת על-ידי מספר מחלות ניווניות שפוגעות במוח אשר גורמות להידרדרות מתמשכת ובלתי הפיכה ביכולות החשיבה ותפקוד המוח. החולה סובל מבעיות כמו ירידה בזיכרון או בהתמצאות, ועל – כן לא יכול לדאוג לעצמו וזקוק לעזרה והשגחה צמודים.
כדי לקבל את הסיוע יש להגיש מסמכים שונים וביניהם חוות דעת רפואי, דו"ח סוציאלי, שאלון רפואי מלא, התחייבות המשפחה למימון חלק מעלות האשפוז. כמו כן, אישורים על הכנסות הקשיש ובני משפחתו ועוד. כל האישורים האחרונים בחתימת עורך דין או נוטריון. המסמכים מוגשים לבית האבות אותו בוחרים שמעבירם הלאה, ומכאן ממשיך התהליך לקליטת הקשיש עד לכניסתו.
ניתן לקבל ייעוץ מקיף על כל התהליך מנציגי ומומחי חברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" בעלי הניסיון. היות ומדובר על בירוקרטיה מורכבת וארוכה כדאי לקבל טיפים לגבי אופן ההתנהלות בכל שלב ושלב. הדבר הנ"ל חיוני היות ועלויות אשפוז בבתי אבות נחשבות לגבוהות יחסית. ייעוץ נוסף ניתן לקבל לגבי בית האבות המומלץ.
משרד הבריאות קוד סיעודי מאפשר לבני המשפחה ולמטופל קבלת סיוע כספי. סיוע נקבע על פי קריטריונים שונים ועמידה בהם יכולה לסייע מאוד. בתי אבות קובעים את התעריפים על פי רמת השירות אותה הם מספקים. היות והם גבוהים, יחסית, הרי שכדאי לעשות את המאמץ לקבלם. ניתן לקבל מידע וייעוץ מחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי".
מדובר על מסמך המאשר מתן סיוע במימון האשפוז הסיעודי של חולה סיעודי או תשוש נפש. קשיש הסיעודי יכול לקבל תמיכת משרד הבריאות לאשפוז מתוקף חוק בריאות ממלכתי, אלא שאשפוז סיעודי אינו נכלל בסל הבריאות. יחד עם זאת, המדינה יכולה להשתתף במימון בכפוף לבדיקת יכולתם הכלכלית של הקשיש הסיעודי/תשוש הנפש ובני משפחתו. נשאלת השאלה: מהי הגדרת חולה סיעודי או תשוש נפש? ולהלן ההגדרות כפי שנקבעו בחוק: אדם אשר עקב מצבו הבריאותי לא יכול לבצע או שנזקק לעזרה לצורך תפקוד שגרתי בסיסי ואשר לא יכול לבצע 3 מתוך 6 פעילויות שגרתיות יום יומיות ובין היתר: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ניידות. ההגדרות לתשוש נפש הינן: אדם הסובל מאלצהיימר או דמנציה. דמנציה נגרמת על-ידי מספר מחלות ניווניות שפוגעות במוח אשר גורמות להידרדרות מתמשכת ובלתי הפיכה ביכולות החשיבה ותפקוד המוח. החולה סובל מבעיות כמו ירידה בזיכרון או בהתמצאות, ומשום כך, לא יכול לדאוג לעצמו, ונזקק לעזרה והשגחה צמודים.
יש צורך להגיש מסמכים שונים הכוללים חוות דעת רפואית, דו"ח סוציאלי, שאלון רפואי מלא, התחייבות למימון חלק מעלות האשפוז על ידי המשפחה. בנוסף, לצרף אישורים על הכנסות הקשיש ובני משפחתו כאשר הם חתומים על ידי עורך דין או נוטריון. המסמכים מוגשים לבית האבות אותו בוחרים והוא ממשיך לטפל בהם עד לקבלת האישור לסיוע.
ניתן לקבל ייעוץ מקיף בחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" וממנהליה בעלי הניסיון. הם יספקו הכוונה לגבי אופן ההתנהלות בכל שלב ושלב. הדבר הנ"ל יקל מאוד בגלל שעלויות האשפוז בבתי אבות נחשבות לגבוהות, יחסית.
קוד אשפוז רפואי הינו מסמך של משרד הבריאות המאשר סיוע כספי לחולים המוגדרים כסיעודיים או תשושי נפש על פי החוק. כל קשיש סיעודי רשאי לקבל תמיכה כזאת מתוקף חוק הבריאות הממלכתי. יחד עם זאת, אשפוז סיעודי אינו חלק מההגדרה אבל ניתן להגיש בקשה לסייע בסיטואציה זאת וההחלטה לסיוע תלויה במצב הכלכלי של החולים או בני משפחתם. הקריטריונים הקיימים קובעים איזה סיוע כספי יכול לקבל כל אחד, אם בכלל. ניתן לקבל מידע בנושא מחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" המתמחה בתחום.
על מנת לקבלו חייב המבקש להיות מוגדר כסיעודי. כלומר: אדם אשר עקב מצבו הבריאותי נזקק לעזרה לצורך תפקוד שגרתי בסיסי, ואשר לא יכול לבצע 6 פעילויות שגרתיות יום יומיות ובין היתר: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ולהתנייד לבדו. מי שאינו יכול לבצע בעצמו לפחות 50% מהפעולה נחשב כמי שאינו יכול לבצע את כל הפעולה עצמה. תשוש נפש הוא אדם הסובל מאלצהיימר או דמנציה. דמנציה נגרמת על-ידי מספר מחלות ניווניות שפוגעות במוח אשר גורמות להידרדרות מתמשכת ובלתי הפיכה ביכולות החשיבה ותפקוד המוח. החולה סובל מבעיות כמו ירידה בזיכרון או בהתמצאות, ומשום כך, לא יכול לדאוג לעצמו וזקוק לעזרה והשגחה צמודים. יש צורך להציג מסמכים על כך מרופאים גריאטריים.
בנוסף לחוות הדעת הרפואית יש צורך בדו"ח סוציאלי, למלא שאלון רפואי מלא ולהציג טופס התחייבות המשפחה למימון חלק מעלות האשפוז. המערכת רוצה לקבל נתונים על הכנסות הקשיש ובני משפחתו, הרכוש הקיים ועל מעמדו הסוציו אקונומי ועוד. כל האישורים האחרונים בחתימת עורך דין או נוטריון. המסמכים מוגשים לבית האבות הנבחר המטפל בהם. רק לאחר קבלת האישור ניתן להיכנס למגורים במוסד.
בחברת "המרכז הישראלי לגיל השלישי" ניתן לקבל מידע והכוונה בכל הפרוצדורה הבירוקרטית הנ"ל. עצות נכונות יכולות למנוע טעיות בהגשת המסמכים, להקל ולסייע לקידום מהיר של הבקשה. בנוסף, ניתנות המלצות לגבי איכות בתי האבות הקיימים, דרכי התנהלות מולם וכדומה.